Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple оновила свій сайт iCloud.com і доповнила його відповідними мобільними версіями iOS і Android. Тим самим вона спростила доступ до своїх сервісів, таких як Notes, Photos, Reminders і Find My iPhone, через браузер на мобільному пристрої.

Читайте такожПоставки iPhone скоротяться на 10% через коронавірус в Китаї - прогноз

Сайт iCloud.com був доступний через мобільні браузери і раніше, але тільки як повна настільна версія. Новий користувальницький інтерфейс, який виглядає як звичайний інтерфейс додатків для цих сервісів на iOS, значно спрощує їх використання на невеликому дисплеї смартфона, пише itc.ua з посиланням на The Verge.

Відео дня

Це оновлення особливо корисно для користувачів Android, які також працюють з сервісами Apple, тепер вони легко доступні на конкуруючій платформі. Нововведення також полегшує доступ до Apple Find My iPhone через браузер на іншому пристрої, наприклад, зі смартфона друга, коли людина намагається знайти зниклий iPhone. Тим не менш, деякі функції можуть не спрацювати. Наприклад, виявлені проблеми з замітками в News Landed під час завантаження нових фотографій в бібліотеку фотографій iCloud, і немає можливості створювати нові списки нагадувань.

Apple адаптувала iCloud.com для смартфонів

Новий користувальницький інтерфейс вже доступний на iCloud.com, хоча зараз він обмежений лише чотирма сервісами: Notes, Photos, Reminders і Find My iPhone. Інші функції iCloud, такі як Контакти, Календар або набір додатків iWork, ще не доступні на новому мобільному сайті.