Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні підтримав постанову, яка наділяє Міністерство цифрової трансформації правом формувати державну політику у сферах цифрових інновацій та електронного документообігу.

Читайте такожЛегалізація віртактивів: Мінцифри назвало один з пріоритетів Кабміну

Про це повідомила прес-служба міністерства у своєму офіційному Telegram-каналі.

Відео дня

Крім цього, Мінцифри зможе формувати єдині стандарти щодо впровадження е-послуг, а також стимулювати використання IT-технологій у різних сферах.

Також повноваження відомства включають цифровізацію освіти, формування стандартів цифрової грамотності, підтримку стартапів та сприяння розвитку цифрової економіки.

У Мінцифри підкреслили, що реалізація постанови не потребує додаткового фінансування з державного бюджету.

Як повідомляв УНІАН, у вересні минулого року Кабінет міністрів України затвердив постанову про діяльність Міністерства цифрової трансформації, яке також регламентує його повноваження та сфери компетенції.

Згідно з положенням, Міністерство цифрової трансформації відповідає за формування і реалізацію державної політики у сфері цифровізації, відкритих даних, національних електронних інформаційних ресурсів та інтероперабельності, впровадження електронних послуг, електронних довірчих послуг й таке інше.