/ Ілюстрація REUTERS

Telegram підготував оновлення додатка (версія 7.0.) З функцією відеодзвінків.

Про це повідомляється в блозі компанії.

Читайте такожTelegram подав регулятору ЄС антимонопольну скаргу на Apple

Відео дня

"Ми раді представити нові функції, про які користувачі нерідко нас просили - швидкі та безпечні відеодзвінки.

2020 рік показав, що світ потребує надійних інструментів для відеозв'язку, і сьогодні ми запускаємо альфа-версію відеодзвінків в додатках для Android та iOS", - заявили в Telegram.

Що зміниться

Щоб здійснити відеодзвінок потрібно натиснути на кнопку зі значком камери в профілі користувача.

"Ви можете перемикатися між голосовим дзвінком і відеодзвінком прямо під час розмови, а також листуватися в чатах, відеодзвінок можна згорнути в невелике вікно в кутку екрану", - пояснили в Telegram.

Захист даних

"Для захисту даних використовується кінцеве шифрування. Щоб переконатися, що з'єднання безпечне, просто порівняйте чотири емодзі, які бачите на екрані ви та ваш співрозмовник: якщо символи збігаються, дзвінок надійно захищений шифруванням, яке використовується для секретних чатів і голосових дзвінків", - додали розробники.

Групові відеодзвінки

У Telegram планують доповнити послугу відеодзвінків новими функціями, в найближчі місяці планується також запуск групових відеодзвінків.

Хронологія подій

  • 5 червня 2020 року Telegram випустив чергове велике оновлення месенджера під порядковим номером 6.2 - поки без обіцяних і довгоочікуваних групових відеодзвінків, але з рядом нових можливостей по частині роботи з фото і відео.
  • 26 липня 2020 року в месенджері Telegram з'явилася можливість відеодзвінків. Функція доступна в прихованих налаштуваннях і тільки з пристроїв iOS. Для використання потрібно завантажити з App Store актуальну версію месенджера. Потім потрібно 10 разів натиснути на значок налаштувань в додатку, щоб відкрити Debug-меню, в якому потрібно активувати Experimental Feature (Експериментальні функції).
  • 30 липня Telegram подав регулятору ЄС антимонопольну скаргу на Apple .