false

Аерокосмічна компанія Firefly Aerospace українського бізнесмена і інвестора завершує роботу над двома легкими ракетами-носіями Alpha і Beta вантажопідйомністю 1 і 4 тонни відповідно.

Запуск FireFly Alphа відбудеться у другій половині поточного року. В рамках форуму «Від Крут до Брюсселя» Макс Поляков особисто запросив президента України Петра Порошенка бути присутнім на запуску. Раніше глава держави з робочим візитом відвідував R&D-центр компанії в Дніпрі, який займається експериментальними розробками в сфері технічних наук.

Як повідомив Макс Поляков, при створенні ракет в компанії керувалися принципами «Нового космосу», а головною метою залишається здешевлення космічних польотів. За попередніми оцінками, запуск Alphа буде коштувати близько 8 млн. доларів, у той час як один запуск Falcon 9 обходиться Space X Ілона Маска в 60 мільйонів.

Відео дня

Нагадаємо, уродженець Поляков викупив американський стартап Firefly Aerospace (тоді FireFly Space Systems) у 2015 році. Тоді компанія була на межі банкрутства. Через рік заробив дослідний центр в Дніпрі, компанія отримала від американського уряду в користування космодром Space Launch Complex 2 West в Каліфорнії і виявилася в числі 9 компаній, відібраних NASA для розробки технологій для досягнення і вивчення Місяця.