«Бориспіль» чекає збільшення пасажиропотоку / фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив концепцію розвитку найбільшого в Україні Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до 2045 року із запланованим обсягом інвестицій в розмірі більш як 3 млрд євро, включаючи інвестиції самого держпідприємства і залучені кошти.

Читайте також"Бориспіль" відкриє багаторівневий паркінг вже в травні

Відповідне рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

Як повідомив журналістам міністр інфраструктури Володимир Омелян після засідання Кабміну, дана концепція розвитку головних повітряних воріт країни передбачає суттєве зростання пасажиропотоку до 2045 року завдяки модернізації й оновленню інфраструктури аеропорту.

«Ми передбачаємо істотне збільшення пасажиропотоку. Для цього потрібно суттєво розвинути інфраструктуру аеропорту «Бориспіль». Ми вивчаємо можливість концесійного проекту, оскільки загальний обсяг інвестицій у цей об'єкт більш як 3 млрд євро», - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, раніше урядовий комітет схвалив концепцію розвитку міжнародного аеропорту «Бориспіль» до 2045 року із запланованим обсягом інвестицій в розмірі близько 3,4 млрд євро. Дана концепція розвитку «Борисполя» включає будівництво другої злітно-посадкової смуги в аеропорту й розширення терміналу D.

Крім того, концепція передбачає, що в 2045 році аеропорт обслуговуватиме близько 54 млн пасажирів на рік.

У серпні 2018 року керівництво аеропорту «Бориспіль» заявило про намір до 2023 року побудувати другу злітно-посадкову смугу за 8 млрд грн у зв'язку зі зростаючим пасажиропотоком.

За підсумками 2018 року аеропорт «Бориспіль» збільшив пасажиропотік на 19,5% - до 12,6 млн осіб.

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» є державним підприємством, яке забезпечує 68% всіх авіаперевезень в Україні. Аеропорт є базовим для найбільшого національного перевізника - авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».