Volkswagen Beetle зняли з виробництва / фото Volkswagen

У середу, 10 липня, на заводі в мексиканській Пуебла завершилася збірка хетчбека Volkswagen Beetle, який на місцевому ринку називали Vocho. Останній з вироблених примірників стане частиною експозиції музею.

Читайте такожЕлектрокар Volkswagen побивши рекорд швидкості, який тримався 20 років (відео)

З моменту появи моделі на ринку в кінці 30-х років минулого століття вона була виготовлена в кількості 21,5 мільйона примірників. «Народний» автомобіль збирали на декількох підприємствах, в тому числі в Німеччині та Мексиці, причому завод Пуебла з 1967 року забезпечував хетчбеками Beetle всю Латинську Америку.

Відео дня

Як пише motor.ru, Volkswagen Beetle був створений Фердинандом Порше за дорученням Адольфа Гітлера. Beetle був покликаний стати бюджетним «народним» автомобілем за аналогією з Ford T в США. Завдання Порше полягало в тому, щоб машина вміщала до п'яти осіб і розвивала швидкість до 100 кілометрів на годину. Протягом десятиліть «Жук» мав задньомоторне компонування, поки в 1998 році не з'явився New Beetle, побудований на архітектурі моделі Volkswagen Golf.

З кінця 90-х років двигун на хетчбеках розташовувався спереду. У 2012 році на ринок вийшла модель нового покоління на платформі Jetta, а восени 2018 року концерн прийняв рішення про припинення виробництва. Перед своїм відходом Beetle отримав дві «прощальні» версії у США - Final Edition SE і Final Edition SEL вартістю від 23 тисяч доларів.