Ілюстрація / REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" з осені перейде від тендерів до укладення рамкових угод з надійними партнерами по закупівлі палива.

Читайте такожСеред усіх видів пального, ситуація з дизельним паливом в Україні найгірша - експерт

Про це повідомив голова компанії Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Вже восени дамо старт процедурі укладення рамкової угоди з виключно надійними трейдерами. Постачальників вибирати за результатами аукціонів за критерієм вигідних цінових пропозицій", - повідомив він.

Кравцов зазначив, що боротьба з тіньовими схемами при закупівлі дизеля подобається не всім учасникам ринку.

"Але тут ми безкомпромісними: процес має бути прозорим і конкурентним. Окремі гравці намагаються тиснути на "Укрзалізницю". Як один з варіантів - надумані скарги в Антимонопольний комітет України. В результаті маємо блокування закупівель та затягування процесу на кілька місяців. Такі "штучні кризи" компанії не потрібні", - зазначив він.

При цьому Кравцов підкреслив, що на найближчі 2 місяці "Укрзалізниця" забезпечена дизелем.

"Договори на 30 тисяч тонн підписані, ще на такий же обсяг - готуються до підписання. Ще один тендер розпочнеться днями", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Кравцов заявив, що "Укрзалізниця" проведе закупівлю партії дизельного палива за переговорною процедурою у зв'язку з блокуванням всіх тендерів.

У минулому році "Укрзалізниця" перейшла на закупівлю дизельного палива з застосуванням принципів формульної зміни ціни з урахуванням котирувань Platts.

На початку 2019 року "Укрзалізниця" заявляла, що розглядає можливість виходу на зовнішні ринки, до безпосередніх виробників, для закупівлі дизельного палива, з метою зняти істотний тиск на внутрішні ціни в Україні, що часто відбувається при здійсненні компанією закупівель дизеля.