Ілюстрація REUTERS

У рамках дорожньої карти «цифрової трансформації» бренду Volkswagen концерн інвестує 19 мільярдів євро в технології майбутнього і електрифікацію. У 2020 році марка запустить 34 нові моделі, в тому числі дванадцять кросоверів, а також вісім гібридів і батарейних машин.

Читайте такожVolkswagen представивши свій новий електромобіль (фото)

Заради виконання умов Паризької угоди щодо клімату Volkswagen запланував до 2025 року вдвічі зменшити вуглецевий слід від виробництва, а до 2050-го стати повністю вуглецево-нейтральним. Досягти цього допоможе хетчбек ID.3 — він вийде на ринок влітку наступного року, — компанію якому через деякий час складе перший електрокросовер марки ID.Next, пише motor.ru.

Відео дня

Крім того, з січня 2020-го в окрему компанію виділяється софтверний бізнес Volkswagen. Фірма Car.Software займеться розробкою програмного забезпечення для автомобілів і створенням онлайн-сервісів, щоб до 2025 року частка власного ПЗ в портфоліо бренду зросла з десяти до 60 відсотків. Продовжиться реструктуризація основних напрямків діяльності, у тому числі скорочення витрат.

У Volkswagen відзначають, що 2019 рік виявився багатим на прем'єри, і всі нові моделі досить тепло зустрінуті клієнтами. Серед них восьмий Golf, електричний хетчбек ID.3, кросовери T-Cross, Teramont, T-Roc R і крос-кабріолет T-Roc Cabrio.