Ілюстрація REUTERS

Прем'єра Volkswagen Golf GTI восьмого покоління відбудеться на початку березня на автосалоні в Женеві. Всього в гамі нового Golf буде чотири «гарячих» версії: крім бензинового GTI і підзарядженого гібрида GTE, світ побачать дизельний GTD і топ-версія R. Вся лінійка буде розсекречена до кінця 2020 року.

Читайте такожVolkswagen випустить більше 30 новинок у 2020 році

За інформацією Autocar, прем'єра Golf R відбудеться в липні на Фестивалі швидкості в британському Гудвуді, а дизельний хот-хетч покажуть трохи раніше. Зовнішні відмінності спортивних версій зведуться до іншого оформлення вихлопної системи, встановленні продуктивніших гальм і спеціального аеродинамічного обважування.

Відео дня

Як пише motor.ru, про технічну начинку «підігрітих» версій відомо небагато: британські ЗМІ вважають, що Golf GTI збереже 2,0-літровий бензиновий турбомотор EA888, але після модернізації потужність стандартної версії становитиме близько 245 кінських сил. Пізніше на ринок вийде наступник 290-сильного Golf GTI TCR. При цьому помірно-гібридного «доважку» GTI не отримає.

Що стосується дизельної версії GTD, то такий Golf може бути електрифікований і обзаведеться 48-вольтним стартер-генератором. У складі силової установки збережеться 2,0-літровий турбодизель від попереднього покоління хетчбека, проте її віддача зросте з нинішніх 184 кінських сил і 380 Нм крутного моменту. Хот-хетч можна буде замовити як з механічною шестиступінчастою коробкою передач, так і з семиступінчастим «роботом».

Для топ-версії R збережеться повнопривідна трансмісія, а силова установка може отримати триступеневий наддув: двом турбокомпресорам допомагатиме електричний нагнітач, як на бензиновій Audi S6. Сукупна потужність Golf R Plus перевищить 350 кінських сил.