false

Міжнародний аеропорт «Харків», що належить відомому бізнесменові Олександру Ярославському, спільно з найбільшим лоукост-авіакомпанії Ryanair продовжує розширення географії прямого сполучення першої столиці України з ключовими містами та столицями Європи.

Сьогодні вночі з Міжнародного аеропорту «Харків» вилетів перший прямий рейс до Будапешта, повідомила прес-служба компанії-оператора аеропорту «New Systems AM», входить до групи DCH Ярославського.

«Одним з пріоритетів харківського аеропорту є відкриття нових рейсів до столиці та великих міст Європи. І ми раді, що один з наших основних партнерів, Ryanair, поєднав прямим сполученням східну Україну зі столицею ще однієї країни — Угорщини. Тепер харків'яни та гості міста зможуть подорожувати в Будапешт за доступними цінами», — зазначив Владислав Ільїн, комерційний директор з авіаційної діяльності Міжнародного аеропорту «Харків».

Відео дня

Ryanair — найбільша лоукост-авіакомпанія Європи, географія польотів якої охоплює понад 2 тисячі напрямків між 239 аеропортами 40 країн. Співпраця харківського аеропорту Ярославського з цим авіаперевізником почалося влітку 2019 року. У червні було відкрито повідомлення Харків-Краків, у жовтні — перельоти в Вільнюс і Познань. 29 березня 2020 року компанія-адміністратор харківського аеропорту «New Systems AM», входить до групи DCH Ярославського, відкриє спільно з Ryanair напрямок Харків-Варшава (аеропорт Модлін 49 км від Варшави). Рейси до Варшави/Модлін будуть виконуватися двічі на тиждень — щосереди та щонеділі

«Компанія Ryanair рада запустити рейси з Харкова у Будапешт, яких раніше ніколи не було, — прокоментувала відкриття нового маршруту Ольга Павлонка, PR-менеджер Ryanair в Центральній і Східній Європі та на Балканах. — Вони будуть здійснюватися двічі на тиждень протягом зимового та літнього сезонів 2020 року. Щоб відсвяткувати подію, ми випустили квитки з Харкова лише за 16,99 євро на подорожі до кінця квітня. Їх можна придбати до півночі 18 січня на сайті Ryanair».

Авіалайнери Ryanair будуть здійснювати перельоти з харківського аеропорту Ярославського в Будапешт щочетверга і щонеділі. А з 1 червня прямі рейси двічі на тиждень з Харкова у Будапешт запустить також авіаперевізник Wizz Air, і з цього часу харків'янам стануть доступні перельоти в угорську столицю чотири рази на тиждень.

false

Міжнародний аеропорт «Харків» (http://hrk.aero/) – один з ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» України та харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Міжнародний аеропорт «Харків» входить у перелік лідерів серед українських аеропортів за інтенсивністю обслуговування зльотів-посадок повітряних суден і кількістю обслуговуваних мандрівників на внутрішніх і міжнародних рейсах. У третьому кварталі 2019 року аеропорт Ярославського, згідно з даними Європейського відділення Міжнародної ради аеропортів (ACI Europe), увійшов до ТОП-5 найбільш динамічно зростаючих повітряних гаваней Європи, обслуговуючих до 5 мільйонів пасажирів на рік.

Аеропорт Ярославського першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів та якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Олександр Ярославський, власник і засновник групи DCH, яка має успішний досвід створення і розвитку аеропорту в Харкові, має намір повторити цей успіх: навесні 2020 року стартує будівництво нового аеровокзального комплексу міжнародного рівня у місті Дніпро.