Уряд створив робочу групу для обговорення деталей співпраці «Укрзалізниці» із німецьким оператором Deutsche Bahn / фото УНІАН

Уряд створив робочу групу для обговорення деталей співпраці Укрзалізниці із німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn.

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України, вже відбулось перше засідання робочої групи.

До складу робочої групи увійшли представники Міністерства інфраструктури, «Укрзалізниці», профільного транспортного комітету Верховної Ради, ключових бізнес-асоціацій та профспілок.

Відео дня

Найближчим часом має відбутись засідання транспортного комітету Верховної Ради із запрошенням всіх зацікавлених сторін для проведення ґрунтовного обговорення майбутньої співпраці.

Читайте також"Розікрали за великий проміжок часу": Гончарук розповів, чому "Укрзалізниці" потрібна допомога Deutsche Bahn

«Нам важливо, щоб підписаний на початку лютого документ про співпрацю із Deutsche Bahn враховував всі важливі аспекти, включаючи безпекову та соціальну складову. Ми усвідомлюємо, що «Укрзалізниця» - це стратегічно важливий для країни об’єкт. Тому зараз проводимо консультації з усіма зацікавленими сторонами, щоб почути всі думки», — сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, наступного тижня міністерство проведе консультації з парламентським комітетом, бізнес-асоціаціями, профільними організаціями та профспілками, щоб обговорити всі деталі угоди.

Також повідомляється, що представники Європейської бізнес-асоціації висловили готовність долучитись до робочої групи.

«У нашої організації в цілому дуже схвальний відгук по цій ініціативі. Сподіваємось, що це співробітництво допоможе українській залізниці стати ближче до європейських стандартів», — сказала виконавчий директор асоціації Анна Дерев’янко.

Також у департаменті зазначили, що свою підтримку співпраці «Укрзалізниці» із німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn висловили і представники профспілки залізничників і транспортних будівельників.

Гончарук наголосив, що українська залізниця залишається під повним контролем держави, тож пріоритет уряду — захистити інтереси всіх людей, які працюють в компанії, та створити сучасну, комфортну та безпечну залізницю, базуючись на німецькому досвіді.

Наразі українська сторона продовжує переговори з німецькими колегами для визначення моделі подальшої співпраці.

Про детальні подробиці співпраці буде відомо на початку лютого, коли українська сторона підпише з німецькою компанією Угоду про стратегічне партнерство.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня Мінінфраструктури України підписало з найбільшим залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn меморандум про взаєморозуміння

Гончарук запевнив, що співпраця не передбачає втрату контролю держави над «Укрзалізницею», оскільки німецькі фахівці працюватимуть над реформуванням управлінських механізмів підприємства.

23 січня Гончарук заявив, що уряд хоче віддати "Укрзалізницю" компанії Deutsche Bahn в управління на 10 років.

Планується, що уряд України 5 лютого підпише дорожню карту з Deutsche Bahn про плани співпраці з «Укрзалізницею» в цьому році.

Довідка УНІАН. Deutsche Bahn AG - один з найбільших залізничних операторів Європи. Щороку перевозить близько 4,6-4,8 млрд пасажирів і 270-290 млн тонн вантажів. До структури холдингу входять більш як 300 різних підрозділів і окремих підприємств. Компанія проводить активну політику з розширення свого бізнесу в Європі, постійно інвестує в купівлю нових компаній і розширення діяльності.

Виручка Deutsche Bahn в 2018 році - 44 млрд євро, EBITDA - 4,7 млрд євро, прибуток 542 млн євро.

"Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації.