Гігафабрика 4 розташується неподалік від Берліна | фото electrek.co

У Німеччині неподалік від Берліна почалася активна фаза вирубки лісу під майданчик для майбутнього заводу компанії Tesla Motors, який стане першим європейським підприємством американського автовиробника. На Гігафабриці 4 випускатимуть електрокари, а також батареї до них.

Читайте такожVolkswagen, Renault, Tesla: названо найпопулярніші автомобілі в Європі

Про це у своєму твіттері написав міністр економіки і енергетики землі Бранденбург Йорг Штайнбах, передає Autonews.

Відео дня

У січні на місці будівництва заводу пройшли масові протести місцевих жителів, які виступають проти знищення складної екосистеми. Раніше в Tesla пообіцяли посадити в околицях в три рази більше дерев, ніж буде вирубано під час будівництва, проте екологічні активісти стверджують, що в нинішньому лісовому масиві мешкає безліч тварин, які загинуть.

У січні під час початкового розчищення майданчика нового підприємства було знайдено 25 снарядів часів Другої світової війни, які не розірвалися. Робітники виявили не менше 85 кг боєприпасів і їх елементів 75-річної давності.

Гігафабрика 4 розташується неподалік від Берліна поруч зі споруджуваним аеропортом Берлін-Бранденбург. Завод займе територію приблизно в 300 га, що за площею дорівнює приблизно 420 футбольним полям. Нова фабрика дозволить створити близько 10 тис. робочих місць. На підприємстві налагодять випуск компактного кросовера Model Y, найбільш доступного електромобіля «Тесли» — Model 3, а також комплектів акумуляторів для електрокарів.