Демонтаж МАФів на вокзалі триває з осені минулого року \ фото informator.ua

В рамках другої хвилі демонтажу МАФів на станції Київ-Пасажирський, яка розпочнеться до кінця тижня, буде демонтовано 26 торгових точок на Вокзальній площі та у конкорсі вокзалу.

Читайте такожПротягом березня комунальники прибрало більше 120 незаконних тимчасових споруд – КМДА

Про це повідомили у Департаменті інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ «Укрзалізниця» з посиланням на члена правління компанії Марчіна Целеєвського.

Відео дня

Він нагадав, що демонтаж МАФів на вокзалі триває з осені минулого року. «Минулого року ми ліквідували 10 кіосків на Вокзальній площі, а вже цієї п’ятниці стартує друга масштабна хвиля демонтажу МАФів», - зазначив він.

Целеєвський уточнив, що планується знести 10 МАФів, розташованих на площі біля західного підземного переходу, та ще 16 точок – у конкорсі, який з’єднує Центральний та Південний вокзали. За його словами, під ліквідацію підпадають МАФи, у власників яких закінчився термін оренди, в тому числі точки продажу алкоголю на розлив. МАФи, що залишаться на вокзалі, будуть реконструйовані та приведені до єдиного стилю.

Крім того, для посилення правопорядку на вокзалі з лютого залучено працівників Національної поліції. Тепер на території Центрального та Південного вокзалів розташовано 15 постів Управління поліції охорони, на яких чергують 25 правоохоронців.