Владислав Криклій домовився з таксі Bolt про спільний проект

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив деталі щодо проекту, анонсованого ним напередодні в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1»: під час дії карантину медичних працівників безкоштовно перевозитимуть на роботу та додому з роботи автомобілі компанії Bolt.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України. 

«Міністерство інфраструктури та компанія Bolt запускають проект із перевезення медичних працівників під час карантину. Ми вдячні компанії Bolt за таку ініціативу. Але водночас наголошуємо – міські влади, керівники органів місцевого самоврядування повинні організувати ефективне та надійне підвезення медпрацівників на роботу та додому. Це сфера їхньої безпосередньої відповідальності перед місцевими громадами», ― цитує прес-служба слова міністра.

Відео дня

Повідомляється, що наразі компанія Bolt співпрацює з Міністерством охорони здоров’я та Київміськдержадміністрацією для отримання інформації щодо пріоритетних лікувальних закладів та спеціалістів, щоб забезпечити їх транспортом у першу чергу. Для реалізації ініціативи створено спеціальний сайт www.boltformedicals.com.ua, де можуть зареєструватися медичні працівники.

«Зараз наша країна переживає нелегкі часи. За цих умов представникам бізнесу надто важливо бути відповідальними. Крім того, необхідно подбати про лікарів, які рятують життя людей. Уже зараз ми надаємо допомогу у перевезенні медичного персоналу та закликаємо інші компанії приєднатися до нашої ініціативи», – коментує регіональний менеджер Bolt Тарас Потічний. 

Нагадаємо, карантин в Україні оголошено з 12 березня по 4 квітня. Напередодні міністр інфраструктури нагадав, що для зупинення розповсюдження коронавірусу українці мають дотримуватися правил карантину та по можливості мінімізувати мобільність. «Захист від коронавірусу – це, зокрема, й здорова економіка та забезпечення експорту / імпорту. Морський транспорт, річковий, залізничні та авіа вантажоперевезення - все це працює без обмежень. Обмежені лише пасажирські перевезення. Наша мета - зменшити мобільність людей, тому закликаю по можливості залишатися вдома», ― пише Криклій у своєму особистому телеграм-каналі.