Ілюстрація REUTERS

У розпал коронавірусу багато хто з нас віддає перевагу особистому автомобілю замість громадського транспорту. Але навіть у цьому випадку потрібно знати й дотримуватися певних правил безпеки, щоб максимально захистити себе та рідних від COVID-19.

  • Про правила безпеки для автомобілістів у період пандемії розповіли УНІАН у компанії Bosch.

  • Порада 1. Завжди використовувати гель-антисептик з часткою спирту не менше 70% для обробки рук після відкривання дверей автомобіля.

    Відео дня
  • При цьому важливо дотримуватися правильної послідовності дій. Оскільки ніхто не може гарантувати, що зовнішні поверхні вашого автомобіля (включаючи дверні ручки) не контактували з носіями вірусу, важливо обробляти руки антисептиком кожного разу після того, як ви відчинили двері авто, але перед тим, як торкнутися будь-якої внутрішньої поверхні. Так ризик перенести вірус у салон значно знижується.
  • Читайте такожКабмін на час карантину збільшив допустиму кількість пасажирів у громадському транспорті

Порада 2. Якщо користуєтеся автомобілем не ви один або в ньому, крім водія, регулярно перебувають пасажири, необхідно періодично протирати внутрішні поверхні автомобіля (особливо ті, до яких найчастіше доводиться торкатися) вологими антибактеріальними серветками на основі спирту або спеціальним антисептиком у вигляді спрею. Інакше ризик заразитися досить великий: на металевих і пластикових поверхнях вірус може зберігати життєздатність до 2-3 днів.

Порада 3. Згадайте, як давно ви змінювали салонний фільтр. А ще краще — просто замініть його на новий. І навіть якщо зазвичай ви обходилися найпростішим варіантом, який забезпечує захист від досить великих часток на кшталт пилу і кіптяви, то зараз має сенс звернути увагу на дорожчі фільтри: наприклад, протиалергенні.

Порада 4. Зберігайте у бардачку запас одноразових рукавичок: вони стануть у пригоді, наприклад, для заправки авто на АЗС, щоб не торкатися до «пістолета» голими руками.

Порада 5. За заправку, паркування і т. д. краще розплачуватися безконтактними способами. По-перше, у такому випадку вам не доведеться взаємодіяти з іншими людьми (операторами, касирами й т. д.). А по-друге, менше готівкових грошей — менше решти — менше ризику зустрітися з вірусом: на папері й картоні він може виживати до доби.

Bosch

Читайте також: