Ілюстрація REUTERS

Компанія Tesla планує скоротити зарплати співробітникам через закриття виробництва у США, викликаного пандемією коронавірусу. Зарплата керівництва починаючи з віце-президентів буде скорочена на 30%, директорів – на 20%, а інших працівників – на 10%.

Читайте такожІлон Маск виготовлятиме апарати ШВЛ із запчастин від Tesla (відео)

Про це пише Bloomberg з посиланням на внутрішній лист компанії. Скорочення заробітної плати торкнуться і співробітників Tesla за межами Штатів, відзначає видання.

Відео дня

Частина співробітників Tesla, які не відповідають за ключові завдання і не можуть працювати віддалено, попросять тимчасово не працювати, зарплату їм платити не будуть, але медичну страховку залишать, випливає зі службового документа. Зниження зарплат діятиме до кінця II кварталу, а відсторонення частини співробітників – до 4 травня, йдеться в листі.

За даними Bloomberg, в Tesla працюють близько 56 000 осіб. Завод з виробництва електромобілів знаходиться у Фрімонті (Каліфорнія), де через коронавірус до 3 травня діє режим домашньої ізоляції, передають "Ведомости".

У США раніше був зафіксований рекордний добовий приріст смертей хворих на COVID-19 – 1736 осіб. Всього померло майже 13 000 інфікованих, а заразилося за весь період майже 400 000 осіб, за даними Університету Джона Хопкінса.