фото RFE/RL

Сьогодні, 1 липня, Україна почала головувати в Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), змінивши на посту Туреччину.

Як повідомляє Міністерство закордонних справ України, про це стало відомо в ході 36-го засідання Ради міністрів закордонних справ країн-членів ОЧЕС.

«36-е засідання Ради міністрів завершилось церемонією передачі головування в Організації від Туреччини до України на черговий піврічний період, який розпочнеться з 1 липня 2017 року», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожМедведєву не сподобалося, що представник України на засіданні ОЧЕС порушив питання деокупації Криму

Перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко наголосив, що агресивна політика Росії стала на перешкоді ефективному співробітництву країн та зазначив, що українське головування буде зосереджене на проблемах економічного співробітництва в умовах безпекової кризи в регіоні.

«Серед пріоритетів українського головування в ОЧЕС є реалізація багатосторонніх регіональних проектів, зокрема в сфері транспорту. У цьому зв’язку Україна передбачає провести зустріч міністрів транспорту та низку заходів на експертному рівні», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВ ОЧЕС підтвердили позицію щодо приналежності Криму Україні

Довідка УНІАН. Організація Чорноморського економічного співробітництва— субрегіональне об'єднання 12 країн Чорноморського регіону (Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина, а також Україна). Організація була створена з метою тісного економічного співробітництва країн-учасниць, вільного пересування товарів, капіталів, послуг і робочої сили і інтеграція економік цих країн в світову економічну систему. Штаб-квартира організації розташована в Стамбулі.