Метро відкриють з 25 травня / Фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що не бачить проблеми з відновленням роботи метро в Києві з 25 травня за умови дотримання усіх необхідних критеріїв.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу, коментуючи відповідне звернення мера Києва.

«Я хочу наголосити на тому, що нами буде надано дуже конкретні пропозиції щодо етапів виходу з карантину, які будуть затверджені постановою уряду, – там враховано всі без винятку критерії: за яких умов, в тому числі, може відкриватися міський транспорт та метро. Якщо буде дотримання цих критеріїв, тобто Київ вкладеться в ці критерії і буде відповідати цим критеріям, то ми не бачимо в цьому проблеми», - сказав міністр.

Відео дня

Читайте такожКриклій пояснив, чому уряд не поспішає із запуском міжобласного сполучення

Степанов зазначив, що ці критерії розроблені фахівцями МОЗ - епідеміологам та вірусологами, які знають, як саме треба виходити з карантину.

«Якщо відповідатиме – я не бачу у в цьому проблеми», - додав міністр.

Пізніше прес-служба МОЗ у Facebook з посиланням на Степанова повідомила, що міністерство дає дозвіл на відновлення роботи метро у Києві з 25 травня.

«У відповідь на звернення мера Києва Віталія Кличка до Кабміну з проханням відновити з 25 травня роботу метрополітену МОЗ дає дозвіл – якщо всі епідеміологічні показники дозволяють це зробити та буде дотримано всіх критеріїв цього етапу пом’якшення», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 13 травня мер Києва Віталій Кличко закликав уряд надати дозвіл на відновлення з 25 травня роботи столичного метрополітену у звичайному режимі.

За його словами, коли все більше людей після пом’якшення карантину з 11 травня повертаються на роботу, в місті відбувається транспортний колапс.

Мер наголосив, що влада столиці наполягає на відновленні роботи метро у звичайному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці.

13 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що відновлення міжміських пасажирських перевезень і роботи метро відбудеться після переходу до адаптивного карантину і дотримання епідеміологічної дисципліни. За його словами, 22 травня карантин буде продовжено з поступовим переходом до адаптивної моделі локалізації COVID-19, а вже потім розглядатиметься питання про відновлення пасажирського сполучення між містами і роботи метро.