Суд задовольнив позов Nokia до власника бренду Mercedes-Benz / Ілюстрація REUTERS

Фінська телекомунікаційна компанія Nokia виграла патентну суперечку у німецького автовиробника Daimler щодо принципів ліцензування технологій для мобільних телекомунікаційних систем в автомобілях.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте такожNokia готує новий флагманській смартфон з камерою під екраном (фото, відео)

Відео дня

Окружний суд міста Мангейм 18 серпня задовольнив позов Nokia до власника бренду Mercedes-Benz про використання телекомунікаційних технологій фінської компанії в автомобілях Daimler.

Вирок суду

Рішення суду потенційно може дозволити Nokia заборонити німецькій компанії продавати автомобілі в Німеччині. Однак, для цього Nokia буде потрібно подати ще один позов і внести забезпечення в розмірі 8,3 млрд євро. У Daimler не очікують, що Nokia буде домагатися заборони на продаж, уточнює видання.

У чому суть конфлікту

Розбіжності між компаніями викликав механізм ліцензування технологій для мобільних телекомунікаційних систем. У той час як Nokia хоче отримувати відрахування за кожний проданий автомобіль, в якому використовуються її телекомунікаційні технології, в Daimler вважають, що такі збори будуть занадто високими.

Автовиробник хоче, щоб Nokia виділила ліцензію на технологію постачальникам обладнання, що використовується для інтеграції мобільних пристроїв в його автомобілі, які потім будуть стягувати плату з німецького автовиробника.

Nokia заявила, що її ліцензійна модель була прийнята іншими автовиробниками, включаючи BMW AG і Volkswagen AG. У Daimler з рішенням суду не згодні та планують апеляцію.

Плани Mercedes-Benz

  • У січні 2020 року компанія Mercedes-Benz розкрила перші дані стосовно оновленої лінійки E-Class. За словами представників марки, в сімействі з'явиться сім гібридних модифікацій і вдосконалені асистенти.
  • У лютому 2020 року компанія Mercedes-Benz розкрила план з випуску новинок до 2022 року. Він включав 32 моделі, серед яких безліч електрокарів лінійки EQ, тривалий проект One, нові S-Class і C-Class, 20 підключаються гібридів і розширення модельного ряду Smart.
  • У травні 2020 року Мercedes-Benz S-Класу розсекретили до прем'єри.