За програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на фінішну пряму вийшло будівництво однієї з найскладніших ділянок траси Дніпро-Решетилівка – дорожники завершують міст через канал Дніпро-Донбас та дворівневу транспортну розв’язку. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Будівництво Решетилівської магістралі – подія всеукраїнського масштабу. Вперше за три десятиліття незалежності зводять трасу «з нуля». Все – за новітніми технологіями», – зазначив Резніченко. 

Стометровий міст через канал Дніпро-Донбас побудували усього за 5 місяців. Його вже з’єднали зі збудованою поряд транспортною розв’язкою. Зараз на обох спорудах наносять гідроізоляцію. А далі можна буде укладати асфальтобетонне покриття. Останній штрих – розмітка.

Відео дня

«Мостовики працюють злагоджено та якісно. Тож бачимо відмінний результат. Впевнено рухаємося далі», – розповів в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Ще один шляхопровід із збірного залізобетону та довжиною майже 76 метрів звели «з нуля» на території Петриківської громади. Зараз там влаштовують напильну гідроізоляцію – на прогоновій будові й тротуарах.

Загалом на ділянці Решетилівської траси у Дніпропетровській області буде 56 штучних споруд. Серед них – шляхопроводи для проїзду аграрної техніки і проходу худоби та естакада через річку Оріль.

У Дніпропетровській області вже звели 28,6 км нової автомагістралі. Залишається добудувати ще 29,5 км. Дорога проходитиме від села Лобойківка до межі Дніпропетровської та Полтавської областей.

В ОДА відзначили, що траса Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка – один із найамбітніших об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Вона з’єднуватиме Дніпропетровщину з Києвом.

Нагадаємо, що заступник керівника Офісу президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко повідомив про відкриття повноцінного руху на найвідомішому довгобуді Одещини – мосту через Хаджибейський лиман.