Вже з 15 жовтня частина снігоприбиральної техніки перейде на цілодобове чергування / УНІАН

Комунальна корпорація "Київавтодор" залучатиме для утримання доріг столиці взимку 544 одиниці своєї спецтехніки. Крім того, організація укладає угоди про використання допоміжної техніки зі сторонніми організаціями.

Читайте такожБабине літо здалося: сьогодні в Україні очікуються дощі та похолодання (карта)

Про це передавати прес-служба Київської міської держадміністрації.

Відео дня

Як зазначається, на сьогодні 439 одиниць спецтехніки з 544, тобто 80%, вже повністю готові до роботи взимку. Решта 20% техніки ще використовують у дорожньо-будівельних роботах, однак у разі необхідності вона буде негайно переобладнана для зимового утримання дорожньої інфраструктури.

Як пояснив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, Угоди про додаткову техніку необхідні на випадок затяжних снігопадів та надзвичайних ситуацій. За його словами, вже з 15 жовтня, на випадок різкого погіршення погодних умов, частина снігоприбиральної техніки автодорівців перейде на цілодобове чергування. А з 1 листопада вся зимова спецтехніка та механізми чергуватимуть у цілодобовому режимі.

Густєлєв зазначив, що вперше за багато років на порядку денному не стоїть питання закупівлі підприємствами корпорації солі та піску. Завдяки торішній теплій зимі столичні дорожники мали значну економію посипних матеріалів. Зараз для обробки вулично-дорожньої мережі в наявності 45,9 тисячі тонн солі (102% від запланованого на початок осінньо-зимового періоду) і 33, 8 тисячі тонн піску (117% від плану).

Що цьому передувало

  • 25 вересня Густєлєв повідомив, що Київ закупив 5 автоматичних дорожніх метеостанцій виробництва Швейцарії, які вже змонтовані і розміщені на в'їздах до столиці з усіх напрямків, а також у центрі міста.
  • За його словами, застосування інформації, отриманої завдяки метеостанції, призведе до якіснішого утримання об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури, раціонального використання техніки, людського ресурсу, протиожеледних і паливно-мастильних матеріалів.