Іноземні пілоти авіакомпанії підуть у тривалу відпустку / фото REUTERS

Turkish Airlines відправить своїх іноземних пілотів у неоплачувану відпустку.

Читайте такожTurkish Airlines припинила використання 12 літаків Boeing 737 MAXПро це повідомляє Bloomberg з посиланням на електронний лист, розісланий деяким співробітникам компанії, передає kommersant.

У листі не уточнюється, скількох пілотів торкнеться цей захід. Однак відомо, що неоплачувана відпустка розпочнеться 1 листопада і триватиме як мінімум півроку. Повторний розгляд цього питання намічено тільки через шість місяців.

Відео дня

Turkish Airlines, як і всі світові авіакомпанії, серйозно постраждала від пандемії COVID - 19 і закриття кордонів. Другий квартал перевізник закінчив з чистим збитком $280 млн, а кількість перевезених пасажирів скоротилася приблизно на дві третини в порівнянні з минулим роком. Однак компанія не зверталася за допомогою до держави, а також відмовилася від звільнень і скорочення персоналу. Замість цього співробітникам компанії тимчасово урізали зарплату, зокрема пілотам - на 50%. У серпні турецька авіаційна влада звернулася до місцевих авіакомпаній з пропозицією розглянути ідею першочергового звільнення іноземних співробітників.

Інші новини авіакомпанії