З термінала порту «Південний» в море вийшов океанський балкер / фото Андрій Ставніцер

У Чорному морі по додатковому коридору пройшло перше судно, попри блокаду з боку Російської Федерації.

Про це повідомив співвласник групи терміналів TIS і буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер у Facebook.

"Прямо зараз із зернового терміналу Neptune в Південному (у морському порту "Південний" - УНІАН) обхідним маршрутом пройшов балкер MV Melia. Це перше судно класу Panamax, яке успішно пройшло по додатковому коридору", - написав Ставніцер.

Відео дня

Він зазначає, що в територіальних водах України фахівцям вдалося знайти нові глибоководні шляхи.

Читайте такожВ уряді заявляють про штатну роботу чорноморських портів, попри дії РФНайближчим часом державна організація "Держгідрографія" офіційно сповістить про те, що ними підтверджені глибини 15+ і порти можуть працювати в штатному режимі.

Блокування Росією Чорного й Азовського морів

Як повідомляв УНІАН, 12 лютого понад 30 російських кораблів почали в Чорному морі навчання зі стрільбами. У Міноборони РФ стверджують, що метою навчань є "оборона морського узбережжя Кримського півострова".

13 лютого Мінінфраструктури повідомило, що Україна шукає морські коридори для безпечного плавання суден у зв'язку з незаконним блокуванням чорноморських портів.

Сьогодні, 14 лютого, співвласник групи терміналів TIS і буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер припустив, що багато запланованих суднозаходів в порти України на цьому тижні буде або відкладено, або скасовано через дії Росії у Чорному морі.

За його словами, те, що відбувається в акваторії портів великої Одеси, створює складнощі для вантажовласників, а обхідний коридор, який рекомендують як вільний від стрільб, підходить тільки для середніх суден.