Фото REUTERS

"Українська національна авіакомпанія", про створення якої заявив президент Володимир Зеленський на форумі "Велике будівництво: авіація і туризм", почне виконувати рейси вже з наступного року.

Про це йдеться в матеріалі Фактів.

"Перший рейс UNA (англ. Ukrainian National Airlines) має відбутися вже наступного року. Почнуть із внутрішніх польотів, але протягом 2022-го хочуть запустити й міжнародні рейси на середньомагістральних маршрутах. За розрахунками, національна авіакомпанія має стати прибутковою за 5 років", - пишуть журналісти.

Відео дня

Відомо, що авіакомпанія буде акціонерною, а флот складатиметься з 22 літаків. Бізнес-модель UNA називають гібридною – авіакомпанія поєднуватиме принципи роботи лоукостів із перевізниками з повним сервісом.

Разом із створенням національної авіакомпанії в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" також розвиватимуть мережу регіональних аеропортів. Модернізація терміналів та будівництво посадкових смуг заплановані для Дніпра, Одеси, Вінниці, Херсону, Рівного, Кривого Рогу, Ужгороду, Чернівців і Полтави. Крім того, будуватимуть новий аеропорт у Закарпатті та ще 2 – на Сході України.

Найбільша трансформація очікує "Бориспіль", який планують перетворити на східно-європейський авіахаб.

"З початку року в "Бориспіль" прийшли 8 нових авіакомпаній, серед яких найбільший туристичний лоукостер Німеччини Eurowings, який є частиною Lufthansa Group. У Міністерстві інфраструктури сподіваються перетворити "Бориспіль" на альтернативу 19 аеропортам із 11 країн нашого регіону. Для цього вже навесні відкриють Термінал F, який простоював кілька років. Попит на його роботу вже є", - говориться в публікації.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна відновила авіаційний транзит над Чорноморським регіоном.