Скорочувати будуть тільки працівників адміністративно-управлінського персоналу / фото facebook

"Укрзалізниця" прийняла рішення оптимізувати штат працівників апарату управління компанії.

Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Івана Юрика.

Читайте також"Укрзалізниця" запускає ще один поїзд для велосипедистів: маршрут

Відео дня

За словами керівника "Укрзалізниці", наглядовою радою товариства вже узгоджена нова структура центрального апарату компанії.

Скорочення третини працівників відбудеться в рамках її реформування.

"Маємо якнайшвидше навести лад у структурі апарату управління компанії, усунути дублювання посад і чітко розподілити функціонал між підрозділами. Це дозволить нам більш швидко, якісно та ефективно приймати та втілювати управлінські рішення. Зараз потрібно скоротити 30% штатних посад апарату управління товариства, в якому працюють понад 2,4 тис.осіб", - зазначив Юрик.

Заходи щодо оптимізації управлінського персоналу не стосуються працівників регіональних філій, філій компанії та працівників робітничих професій. Скорочувати будуть тільки працівників адміністративно-управлінського персоналу.

За словами Юрика, звільнення працівників відбуватиметься із суворим дотриманням норм трудового законодавства і за погодженням з профспілкою, для цього в компанії розроблений певний алгоритм дій.

"Працівники, посади яких підлягають скороченню, будуть своєчасно попереджені про це, з пропозицією іншої роботи. При звільненні вони отримають всі належні виплати і вихідну допомогу в розмірі не менше середнього місячного заробітку", - резюмував глава компанії.

Контроль за рухом коштів

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" централізує управління фінансами власних акціонерних товариств і заводів, що дозволить посилити контроль за рухом коштів і одночасно збалансувати розрахунковий процес.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посыдає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.