'Велике будівництво' за два роки відремонтує 85 км траси Київ – Одеса у Черкаській області

За два роки програма Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" відновить три ділянки дороги М-05 Київ – Одеса в Черкаській області загальною протяжністю 85 кілометрів. Про це повідомила Facebook-сторінка Міністерства інфраструктури.

Капітальний ремонт буде профінансовано за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку в рамках проєкту "Україна – дорожні коридори" / Європейські дороги України III.

Як розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков, відновлення траси Київ – Одеса стартував минулого року. Тоді було проведено роботи на 25 км дороги у Київській та Черкаській областях.

Відео дня

"У рамках кредитних угод з ЄБРР та ЄІБ йдеться про оновлення близько 300 км дороги в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях. Це дозволить забезпечити якісне покриття на всій протяжності одного з найважливіших для України маршрутів. Завершити роботи на 85-кілометровій ділянці плануємо вже за два роки", – зазначив Кубраков.

Закупівля проводитиметься шляхом міжнародних конкурентних торгів з використанням Порталу електронних закупівель клієнта ЄБРР. Компанії можуть подавати пропозиції до 8 лютого 2022 року.

Як раніше повідомлялося, за програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" планується до кінця 2024 року відновити 24 тисячі кілометрів автодоріг.