4-5 червня  у Харкові в рамках спільної співпраці Міністерства освіти і науки, молоді та спорту та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)  відбулася робоча  зустріч представників департаменту загальної середньої та дошкільної освіти з Представництвом ЮНІСЕФ.

Як інформує МОНмолодьспорт, за результатами робочої зустрічі буде розроблено проект програми спільної взаємодії відомтсва та Дитячого фонду, зокрема, у напрямку питань роботи з дітьми з девіантною та деліквентною поведінкою.

Важливість вивчення питань функціонування навчальних закладів для дітей з девіантною поведінкою та дітей, які перебувають у конфлікті з законом, відзначила під час зустрічі представник Регіонального офісу ЮНІСЕФ у країнах Центральної і Східної Європи та СНД  Анна  ГРАНДЖАН. Зокрема, це стосується питань, пов’язаних з фінансуванням цих закладів та фінансування утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою.

Відео дня

Також було приділено увагу необхідності  розроблення  програми щодо проведення спеціальних досліджень щодо створення умов для ресоціалізації зазначеної категорії дітей.