Студенти національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" заявляють, що конкурс на посаду ректора попри обіцянки міністра освіти Дмитра Табачника досі не оголошено.

Вони нагадують, що ще 26 жовтня на прес-конференції головний освітянин обіцяв, що 1 листопада закінчиться контракт із ректором Михайлом Згуровським – і "буде оголошено конкурс".

"Вже 46 днів як закінчився контракт ректора КПІ. Конкурс не оголошено. Причини навмисної бездіяльності МОНМС нам не відомі, але наслідком її є невизначеність, яка ніяким чином не сприяє нормальній роботі найкращого ВНЗ України", - зазначають студенти.

Відео дня

Вони також додають, що "виконання своїх безпосередніх обов’язків профільне міністерство підміняє тактикою заплутування та брехні". Зокрема, пишуть студенти, "брехня" Табачника полягає в тому, що він начебто встиг втомитися від їхніх звернень, які він зневажливо назвав «бурею у шклянці води».

"Правда полягає в тому, що від нічогонеробства втомитись неможливо. Тривалий час будь-які звернення представників колективу КПІ просто і без пояснень ігнорувались бюрократичним апаратом міністерства, що можна розцінювати як навмисне затягування часу для підготовки до реалізації рейдерських задумів відносно КПІ", - відповідає молодь  міністру.

Ще одна "брехня" Табачника, на їхню думку,  - це спроба прив’язати проблеми зі Статутом КПІ до оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора.

"На справді, питання статуту КПІ не має ніякого відношення до процесу оголошення конкурсу – це по перше.  Єдиний аргумент міністра, відносно статуту КПІ, те що не вистачає одного речення «не менш як 10 відсотків — виборні представники з числа осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі». Хоча в КПІ 10 відсотків студентів бере участь у конференції трудового колективу вже більше 10-ти років. Зрозуміло, що це чергова зачіпка, щоб не оголошувати конкурс", - пояснюють вони й роблять висновок, що це "чергова зачіпка з боку міністра, що базується на перекручених та неправдивих фактах".