Олександр Шевченко розповів, що сприятиме приходу нових інвесторів до країни

Економіка успішної України має базуватися на розвитку малого й середнього бізнесу.

Про це заявив переможець президентських праймеріз УКРОПу, народний депутат Олександр Шевченко в інтерв’ю інтернет-виданню «Апостроф».

«Бізнес – це завжди заможність конкретного громадянина. Коли малий бізнес буде заможним, то й країна буде сильною. Коли у нас лише декілька олігархів заможні, то мене особисто це не влаштовує», – наголосив укропівець.

Відео дня

Водночас нардеп підкреслив, що зараз в Україні спостерігається недостатня конкуренція між роботодавцями. Це відбувається через корупцію й тиск на інвесторів.

«Припустимо, є якесь успішне підприємство, у якого раптом починаються проблеми з землею. У підсумку у власника забирають те підприємство. Він, відповідно, тікає за кордон, що вже називається відпливом капіталу», – пояснив нардеп.

За словами Олександра Шевченка, з огляду на це, головне завдання для розвитку бізнесу – прибрати чиновників, які заважають приходу нових інвесторів.

«Інвестуватимуть нормально тільки тоді, коли буде стратегічний план розвитку всієї країни», – зазначив він.

Разом з тим Олександр Шевченко зауважив, що наразі негативний вплив на формування малого та середнього бізнесу в Україні може справити непідготовлене відкриття ринку землі.

«Тільки агрохолдинги можуть скупити всю ту землю. Запитайте у будь-якої людини в селі, яка хоче обробляти землю, чи зможе вона її купити? Не зможе. А на чому тоді має базуватися малий і середній бізнес? Холдинги вирощуватимуть три-п’ять основних культур, виснажуючи нашу землю. А через 10 років у нас землі взагалі не буде, лишиться просто пісок, а не чорнозем», – резюмував укропівець.