Вибори 2014 року стали виключенням / фото УНІАН

Російська Федерація постійно втручалась і впливала на українські вибори з 1994 по 2013 рік, використовуючи гроші, політтехнологів та інформаційний вплив.

Про це заявив директор Інституту світової політики Євген Магда під час круглого столу на тему "Втручання РФ у вибори у Європі та світі: виклики для України", передає "Прямий".

Читайте такожЦВК нагадала міжнародним спостерігачам, що РФ в Україні має статус держави-агресора

Відео дня

"Росія звикла втручатися в українські вибори. Починаючи з 1994 року практично на кожних загальнонаціональних виборах включно до 2013 року у неї були ледь не унікальні можливості це робити. Шляхом надсилання політтехнологів, використання грошей, інформаційного впливу. Вибори 2014 року стали виключенням не тому, що Росія не хотіла втручатися в них. Я думаю, що в 2014 на порядку денному у російського керівництва стояло завдання гібридної поразки України і розчленування України. Росія не наважилась і не зосередилась на тому, щоб вплинути на українську ситуацію через вибори", - наголосив Магда.

Він додав, що Україна, провівши в 14-15 роках повний цикл виборів - дострокові президентські, дострокові парламентські і вчасні місцеві - зруйнувала російський міф про київську хунту. Його навіть росіяни не наважуються активно повторювати.