Антипорошенківська коаліція Ляшко позбавляє президента шансів на другий тур - політолог / фото УНІАН

Створення лідером Радикальної партії Олегом Ляшком коаліції із захисту чесних виборів мінімізує ймовірність виходу чинного президента у другий тур.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова правління Центру прикладних політичних досліджень «ПЕНТА» Володимир Фесенко.

На думку політолога, намагаючись перешкоджати зустрічам кандидатів з виборцями хуліганськими діями найнятих активістів з так званих «патріотичних угруповань», Порошенко власними руками зміцнює бастіони своїх політичних супротивників.

Відео дня

«Судячи з заяв Олега Ляшка, які він зробив 10 лютого, склад опозиційної антипорошенківській коаліції розширюється. Лідер Радикальної партії приєднався до координації дій по захисту чесних виборів. Виходячи з його заяв, Березенко&Co готуються вдарити по Ляшко в базових регіонах – Чернігівщина, Північна і Центральна Україна. Але не на того напали. Ляшка краще не чіпати. Поява Ляшка в антипорошенківській коаліції посилює її потенціал, та, одночасно, зменшує шанси Петра Порошенка у другому турі, якщо, звичайно ж, діючий президент туди увійде», - вважає Фесенко.

10 лютого, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про те, що виборчий штаб Порошенка планує здійснити провокації на його зустрічах з виборцями. Ляшко назвав подібні плани «гидотою» і озвучив імена відповідальних виконавців. Це депутати парламенту Сергій Березенко, Ігор Кононенко та Наталія Ковальчук.

«За вкрадені в українців гроші вони організовують масовий підкуп виборців та брудні провокації проти опонентів Порошенка. Для провокацій наймаються ветерани АТО і так звані «активісти». Я вимагаю від Порошенка припинити розколювати суспільство і дискредитувати виборчий процес. У зв'язку з цим попереджаю Порошенка про персональну відповідальність за його злочини, яка обов'язково настане», - написав Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Лідер Радикальної партії закликав демократичних кандидатів об'єднатися проти насильства на виборах і фальсифікацій, організованих штабом Петра Порошенка.