Шевченко розповів про можливі дебатах на НСК "Олімпійський" / фото УНІАН

У разі, якщо дебати кандидатів у президенти України, шоумена Володимира Зеленського та чинного президента Петра Порошенка, відбудуться на НСК "Олімпійський", Міністерство внутрішніх справ планує залучити безпрецедентну кількість правоохоронців і закликає охочих бути на дебатах не брати із собою зброю. 

Про це в коментарі "Громадському" повідомив речник відомства Артем Шевченко.

"Ми будемо працювати над забезпеченням правопорядку й безпеки загалом, а тим паче під час дебатів на "Олімпійському", якщо вони будуть у такому незвичному і доволі оригінальному й ризикованому форматі, що може бути вперше... МВС має бути готовим, ми готуємося", – зазначив Шевченко. 

Відео дня

Читайте такожПорошенко поговоривши у прямому ефірі з Зеленським (відео)

За його словами, у поліції є великий досвід роботи на цьому об'єкті, та оскільки такий захід проводитимуть уперше, до нього буде залучено безпрецедентну кількість правоохоронців.

"Якщо справді дебати будуть на стадіоні, наш заклик: жодної зброї і жодних предметів, які можуть бути використані як зброя для завдання шкоди будь-кому. Будуть дуже жорсткі, глибокі фільтраційні заходи під час заходу на стадіон, і не дивуйтеся великій кількості правоохоронців, які, можливо, будуть і в більшій кількості, ніж це було під час Ліги чемпіонів", – додав представник МВС.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського проголосувало 30,24%, за Порошенка – 15,95% виборців. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявляла, що офіційні дебати мають бути у студії Суспільного телебачення.

Увечері 3 квітня Зеленський запропонував провести дебати на стадіоні "Олімпійський" у Києві. Він заявив, що чекає відповіді від Порошенка протягом 24 годин, і висунув низку умов. У ніч на 4 квітня Порошенко погодився на пропозицію. Він призначив дебати Зеленському на НСК "Олімпійський" на 14.14 14 квітня. Після цього голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов заявив, що Порошенко підтвердив участь у дебатах 14 квітня, але Зеленський не хоче брати в них участь.

11 квітня у штабі Зеленського запропонували провести дебати з Порошенком 19 квітня за допомогою телемосту у прямому ефірі. Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що телеміст заборонено правилами дебатів.