Буквально нещодавно Порошенко сказав, що не дасть нікому зірвати вибори. І ось скандальна новина: кандидат у президенти Порошенко саботує роботу виборчих комісій, бо не дає туди своїх представників. І таким чином, не дає можливості комісіям розпочати роботу.

Про це розповідається у сюжеті програми "Гроші".

Це важливо тому, що без представників Порошенка комісії не можуть відкритися. Люди не можуть відкоригувати себе у виборчих списках, і нікому підтвердити або спростувати результати виборів. Тобто вони можуть бути визнані недійсними. Журналісти пояснили, навіщо Порошенку зрив виборів. 

Читайте такожУ ЦВК скаржаться на неукомплектованість виборчих дільниць і закликають громадян долучитися до роботи ДВК

Згідно з законом склад виборчих комісій формується за 5 днів до початку виборів. Станом на останній день від Порошенка на деяких дільницях зареєстровано по 2 представники, при потрібних 6 чи 8.

З такою проблемою зіткнулися на дільницях у Києві, а також Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Кіровоградській, Чернігівській, Житомирській та Київській областях.

Підтвердили інформацію і в ЦВК: представників у комісіях не вистачає у 34 із 199 округів. І це є реальною загрозою для зриву другого туру виборів не лише на окремих округах, а й повністю в країні.

Втім, деякі експерти та керівник центру "Опора" заспокоюють і кажуть, що ОВК можуть із порушенням строків доукомплектувати виборчі комісії, але це вже може стати приводом для оскарження результатів виборів у майбутньому.