Верховна Рада / REUTERS

На проведення дострокових виборів до Верховної Ради України, призначених на 21 липня, в державному бюджеті передбачено майже 2 млрд грн.

Про це повідомила голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз під час наради з публічних закупівель Центральної виборчої комісії (ЦВК) для проведення позачергових виборів до Ради.

«Держказначейство висловлює свою підтримку проведенню виборів. За бюджетною програмою, на проведення парламентських виборів передбачено 1,947 млрд грн», - зазначила Слюз.

Відео дня

Читайте такожЗаконопроект Зеленського про імпічмент зареєстровано в Раді

За її словами, 300 тис. грн вже сьогодні-завтра повинні надійти на рахунки Центральної виборчої комісії для проведення держзакупівель на потреби виборчого процесу.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня, в день своєї інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання та дострокові парламентські вибори, а також запропонував діючому складу уряду подати у відставку.

23 травня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подав до Верховної Ради заяву про відставку.

Також, 23 травня указ президента про розпуск Верховної Ради й призначення позачергових виборів набув чинності. Позачергові вибори до Верховної Ради призначено на 21 липня.