На думку Саакашвілі, зараз в Україні немає тиску на суд / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва визнав факт безперервного проживання Михайла Саакашвілі в Україні протягом 5 років, що дозволяє йому балотуватися в народні депутати на дострокових парламентських виборах, які пройдуть 21 липня.

Відповідне відео із зали суду опублікував Саакашвілі в Facebook.

"Суд виніс справедливе рішення по моїй можливості брати участь у парламентських виборах. Ще на крок ближче до перемоги", - написав екс-глава Одеської ОДА.

Відео дня

Читайте такожСаакашвілі назвав кандидатів у депутати від своєї партії

Саакашвілі зазначив, що тепер відчуває іншу атмосферу в Україні, хоча ще недавно були чіткі інструкції перешкодити йому в його прагненнях. На його думку, зараз немає тиску на суд.

"Я понад 13 років проживав в Україні, навчався в Україні, отримав диплом, два роки мав строкову службу в Україні, брав участь у Майданах і був частиною влади і тепер зі своєю командою хочу допомогти президенту Зеленському побороти корупцію в Україні", - сказав Саакашвілі.

За його словами, він може жити і працювати в будь-якій країні Євросоюзу, а тепер і в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 28 травня президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України.

Саакашвілі відмовився від пропозиції Київського міського голови, лідера партії "УДАР" Віталія Кличка йти разом на вибори до Верховної Ради і заявив, що "Рух нових сил" буде брати участь у виборах самостійно.