Іван Стойко і Ольга Айвазовська / фото УНІАН

Спеціально під виборчу кампанію в Одеській юридичній академії змінили графік навчання студентів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в МВС стосовно виборчої кампанії повідомила координатор мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

“Проблем на цьому окрузі (в Одесі, де балотується народний депутат Сергій Ківалов - УНІАН) ми спостерігаємо від самого початку кампанії. Коли були оголошені позачергові вибори, в юридичній академії було змінено навчальний план для того, щоб студенти залишались на місцях до 26 липня. Очевидно, що це має ознаки зловживання адмінресурсом. Було додано окремий трудовий семестр, який розпочався відразу після складання іспитів на літній сесії. На жаль, зловживання посадовими особами вишів, або особами, які неформально керують вишами, є непоодиноким фактом, і така ситуація повторюється від виборів до виборів”, - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожВ ОПОРІ спрогнозували явку на позачергових виборах до ВР

Разом з тим вона наголосила, що студенти мають чинити спротив і не боятися виступати заявниками і свідками щодо незаконних дій керівництва вишів.

“Якщо є студенти, які готові звернутися до ОПОРИ і виступити свідками, ми готові надати їм юридичний супровід”, - наголосила вона.

У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко зазначив, що реакція правоохоронців на цю ситуацію вже є.

“Звісно, реакція буде, і вона вже є. На місці будуть розглядати це питання”, - сказав Стойко.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня активісти пікетували Міністерство освіти і науки з вимогою до міністра втрутитись у ситуацію в Одеській юридичній академії та Одеському гуманітарному ліцеї, де студентів та викладачів під страхом звільнення або відрахування примушують взяти участь в агітаційній кампанії Сергія Ківалова, який є почесним президентом юридичної академії. Зокрема, називались випадки, коли студентів без їхньої згоди записували членами дільничних комісій від Ківалова.