За даними «Нацкорпуса», студентів змушують брати участь у акціях на підтримку Ківалова / фото: УНІАН

Студентів та викладачів національного університету «Одеська юридична академія» змушують брати участь у виборчій кампанії президента вишу Сергія Ківалова, який балотується у народні депутати в окрузі № 135.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 100 активістів партії «Національний корпус» та організації «Національні дружини» з Києва та Одеси пікетували Міністерство освіти і науки з вимогою до міністра Лілії Гриневич втрутитись у ситуацію, за якої студентів та викладачів Одеської юридичної академії змушують брати участь в агітаційній кампанії Ківалова.

Учасники акції «Раби Ківалова» заявили, що на сьогодні викладачів та студентів Юракадемії а також Одеського гуманітарного ліцею, які контролює Ківалов, під страхом звільнення або відрахування примушують фактично брати участь у виборчій кампанії Ківалова.

Відео дня

На сторінці акції у Facebook зазначається, що Ківалов, балотуючись по 135 мажоритарному округом, «активно використовує студентів і викладачів як адміністративний ресурс під час своєї виборчої кампанії».

фто: УНІАН

«Працівників вишу звільняють з посад, а молодь відраховують, якщо ті не проголосують за Ківалова. Нещодавно він переніс сесію на місяць вперед – рівно під час виборів, щоб студенти віддали за нього свій голос. Також Ківалов почав активно реєструвати іногородніх студентів у своїх гуртожитках, які територіально знаходяться саме в районі 135 округу», - заявили організатори акції.

Також, за даними «Нацкорпусу», студентів примушують брати участь в акціях на підтримку Ківалова.

Слід зазначити, що до мітингувальників вийшов співробітник міністерства, який не дав відповіді на питання, чи втрутиться МОН у ситуацію, але порадив учасникам акції звертатися до суду і правоохоронних органів.

На мітингу також виступила доцент кафедри кримінального права юракадемії Євгенія Вечерова, яка заявила, що керівництво вишу чинить на неї тиск, оскільки у 2018 році в ході виборів ректора трудовим колективом вона не підтримувала нинішнього ректора Віктора Загородного.

Також вона повідомила, що майже два місяці тому звернулася до Міносвіти з листом, в якому повідомила про тиск і фальсифікації документів, однак досі не отримала жодної відповіді.

У коментарі журналістам Вечерова зазначила, що фактично трудовий колектив та студенти Одеської юридичної академії залякані і мусять виконувати вказівки керівництва вишу.

Також вона заявила, що на території академії всупереч законодавству діє виборчий штаб кандидата Ківалова.

«Ще 6 травня я звернулася до міністерства з комплексною скаргою на ім’я міністра, де я порушую ряд питань і прошу вжити заходів до керівництва. Однак на сьогодні відповіді не отримала», - сказала викладач.