/ Фото прес-служби Рабиновича

Члени Центральної виборчої комісії України повинні пояснити суспільству, хто змусив їх позбавити права голосу українців, які проживають в Донецькій і Луганській областях. І якщо в цьому винні місцеві голови обласних адміністрацій, то вони повинні понести за це відповідне покарання.

Таку думку висловив народний депутат України, співголова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в ефірі ток-шоу «Урядовий квартал» на телеканалі «112 Україна».

«Якщо члени Центральної виборчої комісії пояснять нам чесно, хто і навіщо на них тиснув, то ми - партія «Опозиційна платформа - За життя» - обов'язково їх будемо захищати! Повторюю: якщо члени ЦВК вимагають захисту, то вони зобов'язані все і чесно розповісти суспільству. Якщо з'ясується, що під тиском ЦВК вчинив злочин і позбавив права голосу жителів Донецької та Луганської областей, то нехай відкрито скажуть про це, і я зі свого боку гарантую, що їм нічого не буде! Інших підстав змінювати ЦВК сьогодні немає», - впевнений політик.

Відео дня

Нардеп також заявив, що губернатори Донецької та Луганської областей за порушення законів України вже напрацювали собі на строк.

«Я думаю, що півмільйона людей, позбавлених права голосувати, - це крок до негативних рішень в країні, крок до диктатури, тоталітарності, до порушення закону України! Я вважаю так: все, що відбувається сьогодні в цих областях - це ознака того, що губернатори Донецької та Луганської областей вже «напрацювали собі на строк». Нехай дивляться на динаміку зростання популярності нашої політичної сили та заздалегідь готуються», - зауважив народний депутат.

Він нагадав, що, наприклад, міністр юстиції Денис Малюська продає сертифікати в хороші тюремні камери та запропонував главам місцевих адміністрацій задуматися над цим питанням.

«Малюська продає якісь сертифікати в хороші камери - ось нехай губернатори Донецької та Луганської областей готують собі хороші камери! Тому що те, що сьогодні відбувається в східних регіонах, - це наруга над простими людьми, над їхнім волевиявленням, а також над активістами нашої партії. І вони обов'язково за це відповідатимуть! Запам'ятайте мої слова, передайте, що їм сказала «місцева Ванга»: губернатори Донецької та Луганської областей за порушення законів України сядуть... обидва!» - резюмував Вадим Рабінович.