ЦВК достроково припинила повноваження Одеської міської ТВК / фото УНІАН

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Одеської міської територіальної виборчої комісії.

Відповідне рішення ухвалено сьогодні на засіданні, повідомляється на сайті ЦВК.

Як зазначалося під час засідання, одеська ТВК неодноразово порушила законодавство. У числі порушень було наведено прецедент з реєстрацією кандидата в мера Одеси Дмитра Голубова після закінчення термінів реєстрації. Згідно з рішенням ЦВК, політичні партії, представники яких входять до складу розпущеної сьогодні міської комісії, до 17:00 14 жовтня мають внести кандидатури інших претендентів до нового складу ТВК.

Відео дня

Читайте такожУкраїнцям радять не розраховувати на паспорт у додатку "Дія" на місцевих виборах

Також ЦВК має намір зробити відповідне звернення до правоохоронних органів з проханням розслідувати порушення Одеською міською ТВК законодавства і норм Конституції.

Місцеві вибори: що відбувається в Одесі

  • Сьогодні, 13 жовтня, Одеський окружний адміністративний суд скасував реєстрацію Дмитра Голубова кандидатом в мери Одеси. Повідомлялося, що Одеська міська ТВК поза терміном повторно розглянула документи і ухвалила рішення про реєстрацію кандидата, чим порушила законодавство. Зокрема, комісія ухвалила постанови про реєстрацію Голубова та кандидатів до міськради від Одеської міської організації політичної партії "Блок Дмитра Голубова" ввечері 11 жовтня. Сам кандидат у мери є висуванцем цієї політсили.
  • Як пояснила координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Одеській області Анастасія Матвієнко, Виборчий кодекс України не передбачає підстав для ухвалення рішень про реєстрацію кандидатів, якщо документи на реєстрацію отримані комісією пізніше, ніж 24 вересня 2020 року.

Місцеві вибори в Україні 2020: новини

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет Міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.