П’ятивідсотковий бар’єр на місцевих виборах долають п’ять партій / фото УНІАН

5 партій долають умовний п’ятивідсотковий бар’єр на місцевих виборах.

Про це свідчать передані УНІАН результати третьої хвилі опитування, проведеного з 25 по 28 вересня Соціологічною групою "Рейтинг".

За результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах умовний 5% бар’єр долають п’ять партій: "Слуга народу", яка отримує підтримку 15,5% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, "Європейська солідарність" – 11,4%, "Опозиційна платформа - За життя" – 11,4%, "Батьківщина" – 8,3% та "За майбутнє" – 6,2%.

Відео дня

Читайте такожПоловина українців вважають, що після місцевих виборів у їхніх населених пунктах нічого не зміниться - опитування

Водночас Радикальну партію підтримують 4,9% респондентів, а за партії "Наш край" та "УДАР Віталія Кличка" готові віддати свої голоси по 3,1% опитаних, за ВО "Свобода" – 3,0%, за партію Шарія – 2,5%, партію "Сила і честь" – 2%, партії "Пропозиція" та "Голос" – підтримують по 1,8% респондентів, партію "Перемога Пальчевського" – 1,7%.

Опитування "Рейтинг"

Сумарний рейтинг інших партій, які беруть участь у місцевих виборах та були включені у список для дослідження, – 23,4%.

Як проводилось опитування 

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування методом телефонного інтерв'ю серед 5 тис. українців в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження - не більш як 1,4%.

Читайте такожПонад 45% українців збираються голосувати на місцевих виборах - опитування

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, по 24 вересня було заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 24 жовтня.
  • Тервиборчкоми мають утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають по 6 листопада.