Опитування Зеленського - МВС прирівнює псування аркушів з запитаннями до хуліганства / Фото УНІАН, Євген Кравс

Псування аркушів з запитаннями Зеленського на місцевих виборах 25 жовтня правоохоронці можуть прирівняти до дрібного хуліганства.

Читайте такожМісцеві вибори 25 жовтня 2020: як проходять і як проголосувати

Про це в ефірі НВ повідомив заступник внутрішніх справ Антон Геращенко.

Відео дня

Напередодні письменники брати Капранови закликали рвати бюлетені з опитуванням Зеленського.

«Я думаю, це буде (кваліфіковано як) дрібне хуліганство. Ми ж не розриваємо книги братів Капранових, якщо нам щось не подобається. Розривати бюлетені, штовхати агітаторів - це буде незаконно і буде порушенням громадського порядку», – заявив Геращенко.

Громадянам, згідно з санкцією озвученої статті, може загрожувати: штраф (від 3 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів), громадські роботи строком від 40 до 60 годин, виправні роботи від 1 до 2 місяців або навіть адмінарешт на 15 діб.

Геращенко також попередив, що опитування може спровокувати конфлікти в день виборів.

Всеукраїнське опитування в день виборів 25 жовтня 2020 року: 5 питань від Зеленського

  • Всеукраїнське опитування анонсував президент Володимир Зеленський. Опитувати громадян збираються у день місцевих виборів 25 жовтня.

Перше питання - про покарання для корупціонерів

  • За словами Зеленського, українці повинні дати відповідь на запитання, чи треба карати засуджених за корупцію в особливо великих масштабах довічним ув’язненням.

Донбас

  • Другим питання в опитуванні стане майбутнє Сходу. Президента цікавить думка громадськості щодо створення на Донбасі вільної економічної зони.
  • Позицію Зеленського вже підтримав глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук, вважаючи, що вільна зона – це шлях до припинення війни.
  • 16 жовтня президент Володимир Зеленський озвучив три останні питання всеукраїнського опитування, яке він раніше анонсував на 25 жовтня - день місцевих виборів в Україні. Вони стосуються кількісного складу парламенту, легалізації медичного канабісу та виконання Будапештського меморандуму.