Шовковський піде на місцеві вибори / фото УНІАН

Український футболіст Олександр Шовковський йде на місцеві вибори від партії УДАР.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час виступу на з'їзді партії заявив лідер "УДАРу", Київський міський голова, голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

Він наголосив, що головне рішення, заради якого зібралися делегати на цей з’їзд – це рішення, що партія "УДАР" йде на місцеві вибори.

Відео дня

Читайте такожСергій Притула йде у мери Києва: що про нього відомо та чим займається

Хто йде на місцеві вибори від партії УДАР

Також Кличко наголосив, що вірить в успіх своєї команди, з якою йде на вибори. Лідер політисили представив деяких нових представників команди. Серед них, зокрема, воротар київського футбольного клубу "Динамо" Олександр Шовковський, депутат від "УДАРу" VIII скликання Оксана Юринець, сурдоперекладач Леся Петровська, адвокат Олексій Шевчук, Юлія Хан, яка опікувалась розвитком велоінфраструктури столиці і нещодавно очолила Департамент молоді і спорту КМДА, начальник Управління цивільного захисту КМДА Роман Ткачук.

"Я досяг успіху в спорті і налаштований на успіх в політиці. Я вдячний Віталію Володимировичу (Кличко - ред.), Який запропонував мені приєднатися до його команди - команді УДАРу. Я не підведу ", - заявив Шовковський.

Місцеві вибори: що було раніше

19 травня члени фракції "Слуга народу" звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення публічних внутрішньопартійних виборів (праймеріз) перед виборами міського голови Києва та інших міст.

Депутати запропонували визначити професійних кандидатів на посади міських голів, які матимуть реальні шанси перемогти корумпованих міських чиновників на місцевих виборах цієї осені.

20 травня Зеленський запевнив, що праймеріз у партії "Слуга народу" перед виборами мера Києва відбудеться, і він підтримуватиме на цих виборах його переможця.