Брюссель. 7 жовтня. УНІАН. Міністр з питань надзвичайних ситуацій України Володимир ШАНДРА запевнив депутатів Європарламенту у тому, що всі внутрішньополітичні процеси в Україні відбуватимуться демократично.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МНС України, сьогодні В.ШАНДРА провів зустрічі з віце-президентом Європарламенту, доповідачем з питань України Адамом БЄЛАНОМ (група народних партій, Польща) та членом Європарламенту, керівником делегації по зв’язках з Україною Андріаном СЕВЕРІНОМ (група соціалістичних партій, Румунія). 

Під час цих зустрічей В.ШАНДРА поінформував співрозмовників про  внутріполітичну ситуацію в Україні, хід переговорів між політичними силами щодо врегулювання політичної ситуації  в державі.

Відео дня

“ Президент та уряд докладають усіх зусиль, щоб  внутріполітичні процеси  відбувалися в суворій відповідності до демократичних норм та правил, згідно з Конституцією та законодавством України”, - заявив міністр.

«Ключовим є збереження проєвропейського курсу України на проведення політичних та економічних реформ, проголошеного президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ», - наголосив на зустрічі з ним А.БЄЛАН.

У свою чергу А.СЕВЕРІН підкреслив, що українські політичні партії повинні дотримуватися європейської політичної культури, вміти йти на компроміс та виконувати передвиборчі зобов’язання.

Також обидва європарламентарії наголосили на важливості забезпечення внутріполітичної стабільності в Україні, запровадження чесних «правил гри» з метою  реалізації подальших реформ у державі.

В.ШАНДРА також поінформував співрозмовників про зусилля уряду щодо подолання наслідків надзвичайних  ситуацій в Україні,  зокрема, про співпрацю з ЄС в цій сфері. Міністр з питань надзвичайних ситуацій також наголосив на важливості активізації діалогу між Україною та Євросоюзом для забезпечення внутріполітичних та економічних реформ.