Київ. 13 січня. УНІАН. Постійний представник України при Раді Європи Микола ТОЧИЦЬКИЙ позитивно оцінює стан виконання Плану дій РЄ для України, який Україна розглядає як допоміжний інструмент у виконанні зобов’язань перед Радою Європи.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС України, у ході дискусії, яка відбулася сьогодні у рамках Групи з питань демократії Комітету міністрів Ради Європи щодо розгляду стану виконання Плану дій Ради Європи для України на 2008-2011 роки, М.ТОЧИЦЬКИЙ поінформував представників Ради Європи і країн-членів організації про реформи, які проводяться в Україні у багатьох важливих сферах.

У контексті виконання зобов’язань перед Радою Європи Постійний представник України ознайомив присутніх із змістом указу Президента України щодо Плану заходів з виконання обов’язків і зобов’язань, що випливають із членства України у Раді Європи.

Відео дня

Учасники дискусії особливо відзначили активність українських державних інституцій у реалізації проектів у рамках Плану дій Ради Європи. Також було відзначено конструктивний підхід керівництва України до висновків, у тому числі критичних, і рекомендацій органів Ради Європи стосовно законодавства України, висловлено підтримку процесу демократичних реформ в Україні.

У МЗС наголосили, що важливим елементом дискусії стала висока оцінка підходів України до співпраці з Радою Європи, що має особливу важливість у контексті майбутнього головування України у Комітеті міністрів Ради Європи у 2011 році.