Брюссель. 24 січня. УНІАН. Президент Єврокомісії Жозе Мануел БАРРОЗУ обговорив із Президентом Узбекистану Ісламом КАРІМОВИМ питання демократії та прав людини.

Про це повідомили власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі в прес-службі Єврокомісії після сьогоднішньої зустрічі Ж.БАРРОЗУ і І.КАРІМОВА.

У повідомленні зазначається, що в ході зустрічі було піднято основні питання, що стосуються демократії та прав людини. «Я підняв усі ключові питання, що викликають стурбованість Європи, зокрема, питання прав людини і фундаментальних свобод, які залишаються в самому центрі зовнішньої політики ЄС», - цитуються в повідомленні слова Президента Єврокомісії.

Відео дня

Ж.БАРРОЗУ зазначив, що лише шляхом діалогу можна добитися більш ефективного результату.

За даними прес-служби, Президент Єврокомісії запропонував І.КАРІМОВУ вирішити питання про акредитацію представництва Human Rights Watch у Ташкенті, а також закликав Президента Узбекистану пустити в країну місію Міжнародної організації праці для інспекції на місці повідомлень про використання дитячої праці.

Як зазначається в повідомленні, І.КАРІМОВ, у свою чергу, заявив про наміри поглиблювати демократичні реформи.

У ході візиту було підписано угоду про створення делегації ЄС у Ташкенті, а також меморандум про взаєморозуміння в енергетиці.