Брюссель. 16 березня. УНІАН. Європейський суд з прав людини рекомендує Україні забезпечити адекватну медичну допомогу ув’язненій екс-прем’єр-міністру України Юлії ТИМОШЕНКО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у прес-релізі суду щодо попереднього рішення, схваленого 15 березня, у справі Ю.ТИМОШЕНКО проти України.

“Європейський суд з прав людини вирішив 15 березня 2012 року рекомендувати уряду України в рамках правила 39 Правил суду, на необхідність забезпечення того, щоб колишній прем’єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО отримала адекватне медичне лікування у відповідному закладі”, - написано в прес-релізі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні адвокат Ю.ТИМОШЕНКО Сергій ВЛАСЕНКО заявив про те, що Євро суд з прав людини зобов’язав уряд України лікувати Ю.ТИМОШЕНКО “в стаціонарі спеціалізованого медичного закладу”.

Інтереси Ю.ТИМОШЕНКО у Європейському суді з прав людини представлятимуть адвокати Валентина ТЕЛИЧЕНКО і С.ВЛАСЕНКО. У скарзі, поданій адвокатами 10 серпня, вказується про політично вмотивоване переслідування екс-прем`єра.

Адвокати зазначають, що рішення про взяття Ю.ТИМОШЕНКО під варту було незаконним, а досудове і судове слідство проходили з порушенням норм Європейської конвенції з прав людини, зокрема, статті 3 (заборона на принизливе поводження або покарання), статті 5 (право на свободу та особисту недоторканість) і статті 18 (обмеження у застосуванні обмежень щодо прав).