Київ. 7 травня. УНІАН. Донька екс-прем`єр-міністра України Євгенія Тимошенко і голова Фонду Конрада Аденауера, колишній президент Європейського парламенту, євродепутат Ганс-Герт Пьоттерінг обговорили ситуацію, пов’язану зі станом здоров`я Юлії Тимошенко, а також загальну ситуацію щодо дотримання в Україні прав людини.

Як повідомляє сайт Ю.Тимошенко, Г.-Г.Пьоттерінг підкреслив, що Ю.Тимошенко повинна отримати повноцінне лікування у Німеччині.

”Завтрашнє обстеження у Харкові може стати лише першим кроком. Якщо буде необхідно з медичних міркувань, вона повинна бути переведена для повноцінного лікування у берлінській клініці Charité. Поведінку української влади до цього часу не можна виправдати нічим”, - наголосив він.

Відео дня

Євродепутат піддав критиці юридичні методи, які застосовує влада України щодо своїх опонентів. За його словами, такі дії суперечать всім демократичним принципам.

”Ми обговорили сьогодні не лише ситуацію з Юлією Тимошенко, але й тривожний стан прав людини в Україні. Фонд Конрада Аденауера разом зі своїм бюро у Києві і надалі рішуче виступатимуть на підтримку розвитку демократії та верховенства права в Україні”, - заявив Г.-Г.Пьоттерінг.