Брюссель. 29 травня. УНІАН. Росія хотіла б, щоб ЄС ставився до “Південного потоку” так, як до інших газопроводів, таких як “Північний потік” чи “Набукко”.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це заявив сьогодні журналістам Посол Росії при ЄС Володимир Чижов.

“Ми обговорюємо розвиток “Південного потоку” і вважаємо, що ставлення до нього в ЄС має бути таким самим, як і до “Північного потоку” та інших трубопроводів”, - сказав він.

Відео дня

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо того, чи вважає Росія ставлення Європи до “Південного потоку” дискримінаційним, Посол зазначив, що Москва хотіла б отримати для цього газо гону статус в рамках програми ЄС TEN-E (Транс-європейська мережа – енергетика), що дало б певні переваги.

“Північний потік” отримав такий статус, “Набукко” – теж, хоча його доля незрозуміла. “Південний потік” подав заявку, однак поки не отримав цього статусу, і ми сподіваємося, що такий статус буде надано”, - сказав В.Чижов.

Як повідомляв УНІАН, раніше Єврокомісія неодноразово наголошувала, що “Південний потік” не був, і не буде визнаним пріоритетним для ЄС на відміну від проекту “Південного коридору”, який передбачає постачання газу напряму з регіону Каспійського моря та Центральної Азії до ЄС.