Київ. 10 вересня. УНІАН. «Парламентські вибори в Україні можуть бути або частково демократичні, або недемократичні. Про цілковиту демократичність нинішніх перегонів не йдеться», - заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, яка відбулася у понеділок, 10 вересня в Києві.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Об’єднаної опозиції, Т.Ягланд висловив думку, що вибори в Україні повинні пройти прозоро та чесно, а також підняв питання, як міжнародні спостерігачі можуть допомогти у цьому. У свою чергу, голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина», заявив, що вимагатиме забезпечити незалежність судової влади в Україні, незалежність Центральної виборчої комісії, а також припинення тиску на кандидатів в народні депутати від опозиційних сил. А.Яценюк зазначив, що опозиція докладатиме всіх зусиль, щоб зупинити підкуп виборців та підкуп членів виборчих комісій, а також надаватиме міжнародним спостерігачам прямі докази порушень виборчого законодавства.
Під час зустрічі Т.Ягланд висловив стурбованість ситуацією з вільними медіа в Україні. У відповідь на це А.Яценюк заявив, що в Україні цілеспрямовано знищується останній опозиційний канал «ТВі», і запевнив, що опозиція вимагатиме відновлення мовлення цього телеканалу у повному обсязі по всій Україні.
Під час зустрічі А.Яценюк та Т.Ягланд торкнулися питання корупції в Україні. Зокрема, за даними прес-служби, Генеральний секретар Ради Європи зазначив, що корупція була в Україні і до початку президентства Віктора Януковича. «Корупція, справді, властива всім країнам з пострадянським минулим, - сказав А.Яценюк. - Однак зараз в Україні ми спостерігаємо надмірно концентрований рівень корупції, і з цим потрібно негайно боротися».
Т.Ягланд передав вітання лідеру Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Юлії Тимошенко, зазначили в Об’єднаній опозиції.