Київ. 14 травня. УНІАН. Верховна Рада України перенесла розгляд законопроектів про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив на засіданні парламенту.
Він зазначив, що необхідно ще попрацювати над даними законопроектами і тому їх розгляд переноситься.
Сьогодні на розгляд депутатів виносилися два законопроекти з цієї тематики, один з яких є урядовим.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні близько 100 осіб пікетували парламент з вимогою не ухвалювати законопроект щодо протидії дискримінації.
Довідка УНІАН. У ВР зареєстровано два законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні.
№ 2342 був зареєстрований у Верховній Раді України 19 лютого 2013 року. Суб`єкт подання законодавчої ініціативи - Кабінет міністрів України.
№ 2342-1 подали до парламенту народні депутати Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний (обидва від ВО «Свобода»).
Законопроект, внесений до парламенту Кабінетом міністрів, вводить у законодавство України новий термін “сексуальна орієнтація”, пропонує уточнити визначення та форми дискримінаційних дій у законі «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та посилити відповідальність за них.
Автори проект закону № 2342-1 зазначають, що він є альтернативним урядовому.
У лютому цього року міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив, що закон щодо протидії дискримінації стане частиною реформ в рамках виконання першої фази Плану з лібералізації візового режиму з ЄС.